Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

Wimbledon is in de ban van omkopingen

Posted by wedden op 25/06/2008

Neem op Wimbledon niet het woord gokken of wedden in de mond, want je kunt er op rekenen dat meteen alle alarmbellen gaan rinkelen. Op Wimbledon zijn ze zich een hoedje geschrokken. Er is een lijst in omloop met 140 ‘verdachte’ mannenpartijen. De ATP vermoedt dat de verliezers van die partijen geld hebben aangenomen van goksyndicaten om opzettelijk te verliezen. Wie dacht dat het praktijken zijn bij toernooien in het voormalige Oostblok, komt bedrogen uit; acht van die partijen speelden zich af op het heilige Londense gras, waarvan vier in 2007.

In Londen hebben ze meteen maatregelen genomen. Op vaste computers is het onmogelijk om in te loggen op goksites als Betfair en Unibet, nadat is gebleken dat meerdere Italiaanse spelers op partijen van zichzelf en collega’s hadden gegokt. En de controle bij de kleedkamers is aangescherpt om ongure types buiten de deur te houden. Helpen zal het niet. De Belg Gilles Elseneer vertelde dat hij op zijn hotelkamer een telefoontje kreeg. Hij kon in 2005 70.000 pond (bijna 100.000 euro) verdienen als hij de Italiaan Potito Starace liet winnen, terwijl hij na een ‘normale’ nederlaag in de eerste ronde van Wimbledon slechts 10.000 pond op zou strijken. Andere spelers lieten weten ook zulke telefoontjes te hebben gehad.

Namen worden niet genoemd, maar officials van de ATP zeggen dat achttien spelers die opduiken in het dossier dit jaar present zijn op Wimbledon. Het zou spelers betreffen met de Spaanse, Argentijnse, Russische, Italiaanse en Oostenrijkse nationaliteit. Een speler spant de kroon, hij verloor in acht van die 140 potten. Bij veel ‘verdachte’ partijen wordt gewezen naar een netwerk van Oostenrijkse gokkers met contacten in Oost-Europa.
Sinds het nieuws over de ‘verdachte’ Wimbledon-partijen bekend werd, duikt ook het fotootje van Nikolay Davydenko weer vaak op in de Britse kranten. Sneu voor hem, maar van dat stempel komt hij nooit meer af.

Er is niets bewezen, maar hij heeft alle schijn tegen. Davydenko was immers lang de enige speler in de toptien zonder kledingsponsor en smeekte daar bijna om. Bovendien kwam de hele zaak aan het rollen na een partij tussen Davydenko en Martin Vassallo Arguello. De Rus leek in augustus 2007 in het Poolse Sopot op een eenvoudige overwinning af te steven, toch verloor hij. Opvallend was dat verreweg het meeste geld werd ingezet op een nederlaag van de nummer vier van de wereld, ook toen hij dik voor stond. Wedden dat Davydenko in Londen een persoonlijke steward toegewezen heeft gekregen, die hem in Londen overal achtervolgt? Bron: Sportweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: