Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

Wedden op paarden in sportcafé

Posted by wedden op 28/06/2008

Als eerste stad in Nederland krijgt Enschede een supermodern sportcafé waar liefhebbers onder meer kunnen wedden op paardenraces overal ter wereld. Onder de noemer United Sports, heeft Mark van der Sande hiervoor een bijzonder concept bedacht en uitgewerkt. De 46-jarige Enschedeër gaat zelf z’n eerste proefproject in Enschede realiseren. Hij is nog wel op zoek naar een geschikt pand.

Bij succes krijgt de formule op franchisebasis elders in het land navolging. „Het gaat om de totaalbeleving van sport. Iedereen zegt dat Nederlanders zo’n nuchter volkje zijn. Nou, dat valt nog wel mee. Kijk eens hoe we ons gedroegen tijdens de poulewedstrijden van het Nederlands elftal. En wat gebeurt er bij het schaatsen, wielrennen en darten? Ik wil entertainment bieden rond het centrale thema sport”, aldus Van der Sande.

Belangrijk onderdeel van United Sports is de mogelijkheid om te wedden op alle grote paardenraces, waar ook ter wereld. Van der Sande – tevens commercieel directeur van de IJsbaan Twente achter Go Planet die in oktober opent ­ gaat hier voor in zee met Scientific Games Racing. Dit is in ons land de enige vergunninghouder voor paardenweddenschappen. „We hebben 23 wedkantoren en 47 verkooppunten, in zes cafés en verder in tabakswinkels”, zegt woordvoerder Bert van Dooyeweerd. „Het is voor het eerst dat zijn instelling deel gaat uitmaken van een sportcafé. Het publiek kan vanaf ’s morgens tien uur tot diep in de nacht zeven dagen per week wedden op paardenraces. „We spelen common poule. Als je hier wedt gaat de inzet rechtstreeks in de pot van bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Engeland, Frankrijk of Zweden.”

Het paardenwedcafé brengt Van der Sande onder in het hippodrome. De inleg gebeurt in een afgesloten ruimte. Een race duurt vaak maar een paar minuten, dus de deelnemers weten heel snel of ze hebben gewonnen. In het sportcafé betaalt de exploitant tot maximaal 1000 euro uit. Hogere bedragen worden exclusief de kansspelbelasting overgeboekt. Het volgen van en wedden op paardenraces is een fenomeen op zich. Deelnemers zitten in het café met stapels statistieken voor zich. Ook mensen die niets met paardensport hebben, zijn soms na een keer verkocht. „Het gaat vooral om het spelletje. Het is plots jóu paard en dan kijk je heel anders naar zo’n race”, weet Dooyeweerd.

Bron: Wedden op Sport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: