Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

Kanshebbers etappe 2 Tour 2008

Posted by wedden op 05/07/2008

De tweede etappe van de Tour de France voert het peloton van het zuiden naar het noorden van Bretagne, over 164,5 kilometer. De startplaats, Auray, in de Morbihan, was nooit eerder start- of finishplaats. Saint Brieuc, met haar idyllische baai aan de Côtes d’Armor, was in 2004 voor het laatst finishplaats. Filippo Pozzato was toen de snelste in een kopgroep van drie.

Net als de etappe van zaterdag is het parcours heuvelachtig. Onderweg zijn er vier heuvels gecategoriseerd. De eerste twee, de Côte de Bieuzy-Lanvaux en de Côte de Kergroix, zijn van de vierde categorie. Da volgt de Côte de Mur-de-Bretagne, deze steile klim is van de derde categorie. Vlak daarachter, na 96 is de Côte de Saint-Mayeux de laatste officiële klim van de dag. Daarna volgen nog enkele heuvels en ook de laatste kilometers zijn niet vlak, echter erg steil is het ook niet.

Alejandro Valverde, winnaar van de eerste etappe, zal vandaag niet meedoen om de overwinning. Daar de laatste kilometer nagenoeg vlak is en de aanloop ook niet erg lastig, lijkt deze etappe geknipt voor de echt snelle mannen in het peloton. Daarbij valt te denken aan Oscar Freire, Thor Hushovd en Mark Cavendish. Maar ook Robbie McEwen, Gert Steegmans en Erik Zabel zullen zich nadrukkelijk melden. Liquigas heeft twee troeven: Francesco Chicchi en Daniele Pozzato, vooral voor laatstgenoemde is de aankomst geschikt, bovendien won hij er al eerder. Tot de outsiders behoren Robert Hunter, Romain Feillu, Julian Dean, Sebastien Chavanel en Robert Förster. Of houdt een ontsnapping, van bijvoorbeeld Fabian Cancellara, het vandaag wel vol?

Voorspelling
**** Oscar Freire
*** Thor Hushovd, Mark Cavendish
** Robbie McEwen, Gert Steegmans, Erik Zabel
* Robert Hunter, Romain Feillu, Julian Dean, Sebastien Chavanel
Bron: Wielrensite

Favorieten bij de bookmakers: Freire 6.8 je inzet, Hushovd 9x je inzet, Mcewen 13x je inzet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: