Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

Voorbeschouwing Etappe 18 Tour 2008

Posted by wedden op 23/07/2008

De echte bergen zijn achter de rug, maar voor de allesbeslissende tijdrit van zaterdag moeten eerst nog twee niet te onderschatten overgangsritten gereden worden.

Deze hele rit wordt gereden in de regio Rhône-Alpes (Occitaans: Ròse Aups) dat iets groter dan Nederland is en ruim 5.5 miljoen inwoners heeft, daarmee is het zowel in oppervlakte (na Midi-Pyrénées) als populatie (na Île-de-France) de 2e regio van Frankrijk. De hoofdstad is Lyon (470.000), andere grote steden zijn Saint-Étienne (180.000), Grenoble (160.000) en Villeurbanne (135.000).
De regio is zonder veel fantasie vernoemd naar de Rhône rivier en de Alpen, hoewel de Rhône in Zwitserland ontspringt begint de Loire, de grootste rivier van Frankrijk, wel in deze regio. Naast de Alpen bestrijken ook het Centraal Massief en Juragebergte een gedeelte van de regio dat in historische zin voor het grootste deel altijd tot de Frankische en Franse koninkrijken behoorde, slechts het departement Savoie behoorde tot het hertogdom Savoie en in het zuiden lag het graafschap Viennois, beter bekend als de Dauphiné dat in 1349 overging op de Franse kroon.
Slechts één Tourwinnaar komt uit deze regio: Roger Pingeon (1967). In deze Tour rijden drie man mee, waaronder twee ritwinaars: Samuel Dumoulin (Cofidis) en Cyril Dessel (AG2R), Dessel’s ploegmaat Hubert Dupont komt hier ook vandaan.

Lees de volledige voorbeschouwing op Wedden-op-Sport.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: