Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

Kanshebbers Tijdrit Tour 2008

Posted by wedden op 25/07/2008

Carlos Sastre, Cadel Evans, een verschil van 1’34 en 53 kilometer. De ASO krijgt haar gedroomde allesbeslissende tijdrit op de voorlaatste dag van de Ronde.

De renners vertrekken van het schavot in Cérilly, een dorpje met zo’n 1.500 inwoners 35km ten noordoosten van Montluçon in het departement Allier en de regio Auvergne. Het is gesticht in de 11e eeuw en is door de eeuwen van weinig belang geweest, al staat er een monumentale kerk uit het begin van de 12e eeuw opgetrokken in de Romaanse stijl, de église Saint Martin. Het plaatsje is vooral bekend vanwege haar beroemdste zoon François Peron (1775), een bioloog die aan het begin van de 19e eeuw naar Australië en Tasmanië trok waar hij de inheemse Aborigines bestudeerde. Bij terugkeer in Frankrijk schreef hij de werken “Voyage de découvertes aux Terres Australes” en “Les éstablissements anglais à la Nouvelle Hollande” (Australië heette vroeger Nieuw Holland), in deze werken beschreef hij zijn werkzaamheden als antropologie waarmee hij de naamgever en vader van deze wetenschap zou worden. Veel meer kon hij niet betekenen voor de wetenschap, want hij overleed al op 35 jarige leeftijd aan tuberculose. De bedrijvigheid in het dorpje spitst zich vooral toe op de veeteelt en bosbouw, het eikenhout uit het nabije Tronçais woud wordt met name gebruikt voor het maken van wijnvaten.
Er komen geen bekende renners uit de streek en het is pas de eerste keer dat de Tour in Cérilly komt, wel startte de etappe naar Super-Besse in de Tour de l’Avenir van vorig jaar hier. De Italiaan Dario Cataldo zou de rit winnen voor Bauke Mollema die het geel greep en deze Ronde van de Toekomst ook op zijn naam zou schrijven.

Lees de volledige voorbeschouwing!

https://i0.wp.com/www.wegmetdefiets.be/upload/images/velonews_tijdrit_full.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: