Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

AD Sportwereld stopt ermee

Posted by wedden op 09/08/2008

Eind augustus verschijnt de laatste uitgave van AD Sportwereld PRO. ,,De Nederlandse advertentiemarkt voor sportmedia is nog niet volgroeid en blijkt moeilijker dan voor een gewoon dagblad“. Na afloop van de Olympische Spelen stoppen de persen van dit vernieuwende dagblad. Hiermee krijgt de proef die tot eind augustus zou lopen geen vervolg.

AD Sportwereld PRO was de eerste dagelijkse sportkrant van Nederland. De krant met een oplage van 100.000 exemplaren brengt alleen sportnieuws en is een uitbreiding van de sportkatern in het AD.

Volgens bestuursvoorzitter Bert Groenewegen heeft de sportkrant evenveel geld opgebracht als dat hij gekost heeft. Voorlopig komt de PRO in de ijskast, een herintroductie is dan ook niet uitgesloten. Helaas is AD Nieuwsmedia wel genoodzaakt vijf sportredacteuren de deur te wijzen.

AD Sportwereld PRO kreeg bij zijn introductie veel positieve reacties. In navolging van sportlanden als Spanje en Italie had Nederland eindelijk een echte sportkrant. Toch heeft AD Sportwereld PRO nooit de verwachtingen kunnen waarmaken. Sportwereld PRO heeft weinig onderscheidend nieuws en is daardoor niet veel anders dan de gewone sportkatern van het AD.

Toch heeft het AD een goede stap gezet door te starten met deze proef. Deze nieuwe stap kan het begin betekenen van meer (tijdelijke) uitgaven met slechts een klein publiek. Hopelijk happen de adverteerders in de toekomst wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: