Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

Nederlanders voor Olympische Spelen 2028

Posted by wedden op 16/08/2008

Vier op de tien Nederlanders is tegen het plan de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Precies de helft staat er wel positief tegenover, concludeert opiniepeiler Maurice de Hond na een peiling onder 1.200 Nederlanders.
De Nederlandse staatssecretaris van Sport Jet Bussemaker (PvdA) liet vorige week weten zich vierkant achter de ambitie te stellen om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Ze heeft Rob de Vries als programmamanager Rijksoverheid Olympisch Plan 2028 aangesteld. Hij gaat met onder meer NOC*NSF de plannen uitwerken.

Slecht voor milieu
De belangrijkste argumenten die deelnemers van de enquête gaven tegen het organiseren van de Spelen waren dat het slecht zal zijn voor het milieu en dat er betere doelen zijn waaraan het geld kan worden uitgegeven. Voorstanders benadrukten daarentegen dat het de sport in Nederland waarschijnlijk bevordert en dat het gunstig is voor de Nederlandse economie.

Jongeren voorstander
Vooral jongeren zijn voorstander van het initiatief om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen, blijkt uit de peiling. Driekwart van de respondenten onder de dertig jaar ziet de Olympische Spelen bij onze Noorderburen wel zitten. Van de ouderen boven de 50 jaar is dat net iets meer dan eenderde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: