Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

Goud Marianne Vos Puntenkoers

Posted by wedden op 18/08/2008

Marianne Vos heeft maandag bij het olympisch baantoernooi goud gewonnen op het onderdeel puntenkoers. De regerend wereldkampioene was er eerder in de wegrace niet in geslaagd haar favorietenrol waar te maken.

Op het Laoshan Velodrome van Peking hield de wielrenster de Cubaanse Yoanka Gonzalez en de Spaanse Leire Olaberria achter zich en bezorgde Nederland daarmee de derde gouden medaille tijdens deze Spelen.

Vos reed een tactisch uitgekiende race. Vroeg in de koers veroverde de 21-jarige Brabantse een aantal punten, om met nog dertig van de honderd ronden te rijden het peloton op een ronde te zetten. Ze was de enige renster die dat deed en kon daarna consolideren.

Vos werd eerder dit jaar al wereldkampioen op de puntenkoers in Manchester. Daarmee is ze de eerste wielrenster ooit met wereldtitels op weg, cross en baan.

Reactie

In een eerste reactie zei de zwaar vermoeide sportster dat ze twintig rondjes voor het einde zag dat het kon. “Eigenlijk was ik na twintig ronden al kapot, maar ik kon het rondje pakken op het juiste moment.”

Medaillelijst

Nederland heeft door het goud van wielrenster Marianne Vos maandag een klein sprongetje gemaakt op de olympische medaillelijst. De Oranje-equipe steeg met drie keer goud, vijf keer zilver en vier keer brons van de vijftiende naar de dertiende plek.

De top-tien, de eindklassering die Nederland zich tot doel heeft gesteld, is daarmee weer iets dichter bij gekomen.

Hockeyploegen

Er moeten dan nog wel minstens twee gouden medailles bijkomen. De hoop is vooral gericht op de twee hockeyploegen en misschien kunnen de waterpolosters ook nog voor een verrassing zorgen.

Van Vos werden vooraf minstens twee medailles verwacht, zij faalde echter tijdens de wegrit en de individuele tijdrit. Ze nam daarna wel revanche met goud op de puntenkoers (baan).

China voert het medailleklassement nog steeds aan met 35 gouden plakken. De Verenigde Staten, in Athene nog de beste, volgt met negentien keer goud. Groot-Brittannië en Australië hebben er elk elf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: