Wedden op voetbal | Wedtips | Toto Tips | Wk Voetbal 2010

Wedden op Eredivisie, Jupiler League, WK Voetbal, Wednieuws, Toto tips, Wedtips

Kanshebbers Vuelta 2009

Posted by wedden op 26/08/2009

We pakken groots uit naar de wielerronde die dit jaar in Nederland begint: De Ronde van Spanje oftewel de Vuelta. Elke dag zal je op de hoogte worden gehouden en we laten onder anderen de favorieten zien, welke etappes zitten er in het schema en nog veel meer. Maar natuurlijk beginnen we bij het begin, de geschiedenis. We kijken terug naar vorig jaar, de Vuelta 2008. Voor nieuws over de Ronde van Spanje 2009 kan je terecht bij Vuelta 2009.

Aan de vooravond van de Ronde van Spanje kijken we terug naar de editie van vorig jaar. De Vuelta 2008 kon niet spreken over een verrassende winnaar , want waar Contador mee doet aan een grote ronde eindigt hij de laatste jaren steevast op het bovenste schavot. Zo ook in de editie die in Granada, Zuid- Spanje, begon. De Vuelta bestreek een wegdek van 3169 kilometer en het Spaanse bal begon met een ploegentijdrit. De 7,7 kilometer lange en vrijwel vlakke etappe was verrassend een prooi voor Liquigas. Daarmee liet de ploeg gelijk zien waarom het wel was toegelaten. De Italiaanse delegatie moest daar voor vrezen aangezien Liquigas renner Manuel Beltrán positief had getest tijdens de Tour. Pozatto mocht door de overwinning van zijn ploeg als eerste het gouden tricot in ontvangst nemen al was het maar voor een dag.

Na de ploegentijdrit stonden er wat vlakke etappes op het schema en sommige toppers konden zich als snel niet meer in bedwang houden. Alejandro Valverde pakte met de tweede etappe zowel de overwinning als de gouden trui, om hem vervolgens een dag later aan Daniele Bennati kwijt te raken. Bennati hield hem op zijn beurt twee dagen om zijn schouders. Leipheimer, ook een favoriet, hield het een dag vol en zo ging het door na Sylvain Chavanel, Alessandro Ballan en opnieuw Levi Leipheimer.

Egoi Martinez was na negen etappes de eerste die meer dan één of twee dagen aan kop stond. Vier etappes lang was de Euskaltel renner in het bezit van het goud. Maar na dertien etappes was het El Pistolero die van zich liet spreken. In twee bergetappe´s zette Alberto Contador al zijn concurrenten op achterstand door twee maal als eerste te finishen. Na de twee overwinningen stond Levi Leipheimer, nota bene ploeggenoot, al op één minuut zeventien. Carlos Sastre, die met nummer één mocht beginnen, lag al meer dan twee en een halve minuut achter en kon nog slechts dromen om na de Tour ook de Vuelta te winnen. Voor Robert Gesink was het zijn eerste grote ronde en na veertien etappes mocht hij zich tevreden stellen met een vijfde plaats.

De leiderspositie van Contador kwam lang niet meer in de problemen, overwinningen van onder anderen de Belgen Tom Boonen en Wouter Weylandt, boezemde de Spanjaard natuurlijk geen angst in. Zijn ploeggenoot Levi Leipheimer was met de tijdrit het enige eventuele obstakel. Hij naderde tot 46 seconden maar Alberto Contador hield stand en won de Vuelta, en daarmee zijn laatste nog ontbrekende grote ronde.

Met op plek één Contador en op twee Leipheimer was het podium vooral een Astana- feestje. Carlos Sastre stond op gepaste afstand op het derde treetje. Robert Gesink eindigde bij zijn debuut zeer knap op plaats 7. Rabobank mocht zich verder verheugen met één etappeoverwinning. Oscar Freire wist namens zijn ploeg de elfde etappe te winnen.

Eindklassement Ronde van Spanje 2008
1. Alberto Contador 80u 40,08 SPA/AST
2. Levi Leipheimer + 0,46 VS/AST
3. Carlos Sastre + 4,12 SPA/CSC
4. Ezequiel Mosquera +5,19 SPA/XGA
5. Alejandro Valverde +6,00 SPA/CdE
6. Joaquim Rodriguez +6,50 SPA/CdE
7. Robert Gesink + 6,55 NED/RAB
8. David Moncoutié +10,10 FRA/COF
9. Egoi Martinez +10,57 SPA/EUS
10. Marzio Bruseghin +11,56 ITA/LAM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: